Ευθύμιος Αγγελάκης

 

efthymis angelakisΟ Ευθύμιος Αγγελάκης, Ph.D., είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, Η.Π.Α.. Έχει ειδικευτεί στην νευροψυχολογία και τις νευροεπιστήμες με έμφαση στην ποσοτική ανάλυση ΗΕΓ και την συσχέτισή της με γνωστικές λειτουργίες. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και στο Πανεπιστήμιο Drexel των Η.Π.Α. ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, όπου και ειδικεύτηκε περαιτέρω στην γνωσιακή νευροεπιστήμη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διδάξει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Tennessee και ως έκτακτος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Πιστοποίησης Βιοανάδρασης (BCIA) με ειδίκευση στην νευροανάδραση.
Είναι επικεφαλής του νευροψυχολογικού εργαστηρίου της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Νευροχειρουργικής Έρευνας «Καθηγητής Πέτρος Κόκκαλης». Έχει επιτελέσει senior editor για το 2012 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Neurotherapy, και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της ΔΕΠ/Υ.
Ειδικεύεται στην νευροψυχολογική αξιολόγηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και με ΔΕΠ/Υ, καθώς και νευρολογικών ασθενών. Επίσης, ειδικεύεται στην δημιουργία πρωτοποριακών πρωτοκόλλων αξιολόγησης ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών σε ασθενείς με διαταραχές της συνείδησης, καθώς και βελτίωσης της συνειδητότητας των ασθενών αυτών με διακρανιακό ηλεκτρικό ερεθισμό.